Accueil » Arts » Je cherche de l’information sur un artiste belge, Jef Geys.
Je cherche de l’information sur un artiste belge, Jef Geys.
Étiquettes:
Thème :
Étiquette :
image_pdfimage_print
Réponse apportée le 10/01/2013  par PARIS Bpi – Actualité, Art moderne, Art contemporain, Presse
Une recherche dans le catalogue de la Bpi avec Jef Geys en sujet n’a rien donné, pas même en interrogation plus large dans tous les index.
Nous avons interrogé la base : Art full text (H.W.Wilson) [ressource internet] qui donne 9 références sur cet artiste.
Il s’agit d’une base de données généraliste, en art, en deux segments: ART FULL TEXT, qui propose le texte intégral de 300 périodiques publiés depuis 1995 et une bibliographique (références et résumés) pour les documents antérieurs, depuis 1984 et ART INDEX RETROSPECTIVE, bibliographie qui couvre les années 1929 à 1984.
La consultation des articles est accessible depuis les postes fixes, à la Bpi.
* Donnée : 1
Titre: Jef Geys.
Auteur : Meyers, Todd
Source : Art Papers; November/December 2010, Vol. 34 Issue 6, p49-50, 2p
Type de document : Exhibit
Sujets : Geys, Jef : illustration(s) : Chenopodium ambrosioides
Mots clés : Geys, Jef, 1934 — Exhibitions
Résumé : « Woodward Avenue » an exhibition of work by Jef Geys, was on show at the Museum of Contemporary Art, Detroit, from May 2 to July 25, 2010.
For this show, Geys was commissioned by the museum to investigate the ecology of Detroit. He mapped the unlikely landscapes of the city, focusing on Woodward Avenue, a historic street that cuts across economically depressed neighborhoods that have been hollowed out over the past 30 years. He is not just recounting the symptoms of urbanization, but also showing how modernity has become unsettling, strangely porous, and generic.
ISSN : 02781441
Numéro d’accès : 505368035
——————————————————————————–
* Donnée : 2
Titre: Jef Geys.
Auteur : Quiles, Daniel
Source : Artforum International; Apr2014, Vol. 52 Issue 8, p270-271, 2p
Type de document : Exhibition Review
Sujets : Geys, Jef, 1934
Exhibitions; Photography exhibits; Art — 20th century — Exhibitions
Résumé : The article reviews an unnamed art exhibition that featured various photographs, drawings and other artworks by the Belgian artist Jef Geys, held at the Air de Paris art gallery in Paris, France, in 2014.
ISSN : 10867058
Numéro d’accès : 95058288
——————————————————————————–
* Donnée : 3
Titre : Jef Geys. (German)
Source : Kunstforum International; August/October 2002, Issue 161, p156-157, 2p
Type de document : Exhibit
Sujets : Documenta; Geys, Jef: illustration(s): Dag en nacht en Dag en . . .
Mots clés : Geys, Jef, 1934 — Exhibitions
Résumé : Part of a special section on the Documenta 11 exhibition held in Kassel, Germany, from June 8 to September 15, 2002.
An illustrated overview of the Documenta contribution by Belgian artist Jef Geys.
ISSN : 01773674
Numéro d’accès : 505002036
——————————————————————————–
* Donnée : 4
Titre : Biennale Internationale d’Art de Venise: Des mondes sous tension. (French)
Auteur : Granjon, Émilie
Source : Vie des Arts; Autumn 2009, Vol. 53, p68-69, 2p
Type de document : Exhibit
Sujets : Geys, Jef: illustration(s): Quadra Medicinale; Lewis, Mark: illustration(s): Cold Morning; The Fight
Mots clés : Geys, Jef, 1934 — Exhibitions
Video art — 21st century; Photography
Social interaction; Psychology in art
Résumé : A report on the 2009 Venice Biennale, from June 7 to November 22, 2009.
The theme of this biennial is “constructing worlds,” something that it is not easy to do (nor is it easy to establish bridges between them).
Accordingly, the problem with the biennial is the lack of focus created by the extreme aesthetic and cultural diversity of the 90 artists on show.
The writer goes on to discuss work by Mark Lewis in the Canadian pavilion and Jef Geys in the Belgian pavilion.
ISSN : 00425435
Numéro d’accès : 505265323
——————————————————————————–
* Donnée : 5
Titre : Jef Geys: FRAC Champagne-Ardenne.
Auteur : Lambrecht, Luk
Source : Flash Art International; October 1995, Issue 184, p115-116, 2p
Type de document : Exhibit
Sujets : Geys, Jef, 1934-; Geys, Jef: illustration(s): Poupées
Résumé : A review of an exhibition of works by Jef Geys at the Frac Champagne-Ardenne gallery, Reims, France.
The show included Geys’s majestic series of painted “seed packets” produced from 1963 to the present, colorful life-size dolls executed from 1966 to 1990, and a video.
In an open and critical dialogue, the work shows Geys’s tactics for confronting the monotonous events and certainties of everyday life with art.
ISSN : 03941493
Numéro d’accès:505757129
——————————————————————————–
* Donnée : 6
Titre : 53. Biennale Venedig: Belgian. (German)
Source : Kunstforum International; August/September 2009, Issue 198, p246-247, 2p
Type de document : Article; Contains biographical material
Sujets : Biennale di Venezia; Geys, Jef: illustration(s): Quadra Medicinale
Mots clés:Geys, Jef, 1934 — Exhibitions
Résumé : A review of the Belgian pavilion at the 53rd Venice Biennale 2009.
This pavilion presents for the first time Jef Geys’s work Quadra Medicinale, which stems from an ambitious research project on the life (and survival) of people and plants in the inhospitable environment of the metropolis.
The results of this study are neatly arranged on the walls of the light-flooded exhibition space accompanied by a special issue of the Kempens Information Journal that the artist produces for each of his presentations.
ISSN : 01773674
Numéro d’accès : 505447340
——————————————————————————–
* Donnée : 7
Titre : An Economy of Truth: Everything You Always Wanted to Know About Belgian Art, but Were Afraid to Ask a Belgian.
Auteur : Peeters, Wim
Source : Flash Art International; March/April 2004, Vol. 37, p80-82, 3p
Type de document : Article
Sujets : Belgian art — 20th century
Résumé : Belgium’s art scene is discussed.
The writer argues that both criticism and exhibition practice must become simultaneously more generic and more analytical to render visible the complex cultural shifts experienced by Belgium, at the heart of Europe, while expanding and challenging its contours and horizons. He goes on to discuss work by artists Guy Mees, Jef Geys, Ives Maes, Ana Torfs, Gert Robijns, and Narcisse Tordoir.
ISSN : 03941493
Numéro d’accès : 505063813
——————————————————————————–
* Donnée : 8
Titre : {Palais des Beaux-Arts, Brussels; exhibit}.
Auteur : Tarantino, Michael
Source : Artforum International; October 1992, Vol. 31, p120-121, 2p
Type de document : Exhibit
Sujets : Geys, Jef, 1934; Geys, Jef: il(det): The São project
ISSN : 10867058
Numéro d’accès : 505635954
——————————————————————————–
* Donnée : 9
Titre : {Le Magasin, Grenoble; France; installation}.
Auteur : Lambrecht, Luk
Source : Flash Art International; Summer 1989, Issue 147, p162-163, 2p
Type de document : Exhibit
Sujets : Geys, Jef, 1934
ISSN : 03941493
Numéro d’accès : 505620048
*****************************************************
Liste des 7 résultats d’une recherche dans le catalogue du centre de documentation du Musée national d’art moderne G. Pompidou, la Bibliothèque Kandinsky
Son catalogue est accessible dans la liste des ressources en ligne du Centre Pompidou à l’adresse suivante :
Je vous invite par ailleurs à prendre connaissance des modalités d’accès et de consultation des fonds Kandinsky : le centre de documentation est ouvert aux étudiants des filières artistiques sur recommandation d’un directeur de recherche ainsi qu’aux chercheurs et professionnels de l’art (historiens, enseignants, critiques, galeristes..).
L’inscription au portail numérique est par ailleurs indépendante de l’inscription à la bibliothèque, pour la consultation des ressources en ligne, en texte intégral.
* Dossiers documentaires d’artistes de Gabellone, à Guzmán : Geys Jef, Dossier
* La consolation : oeuvres de la collection de la communauté flamande de Belgique
Grenoble : Le Magasin, 1999 [Livre]
Catalogue publié à l’occasion de l’exposition qui s’est tenue du 7 mars au 16 mai 1999, au Magasin, Centre national d’art contemporain, Grenoble.
Introd. de Yves Aupetitallot ; textes de Bart Verschaffel et Rudi Laermans.
* Jef Geys, Bernd Lohaus, Guy Mees, Philippe van Snick : [Couvent des Minimes], Quai du Wault, 1987, Lille
Ecole régionale des Beaux-arts Georges-Pompidou, Dunkerque [Lille] : Ed. à Bruit Secret, 1987 [Livre]
Biogr. des artistes. Textes de Jean Geslin, Joris Note, Michel Assenmaker, Annie De Decker.
* Leo Copers, Thierry De Cordier, Jef Geys, Bernd Lohaus, Danny Matthys, Philip Van Isacker, Marthe Wery : [ELAC Art contemporain, Lyon, 10 déc. 1987-24 janv. 1988]
Lyon : ELAC, 1987 [Livre]
Biogr. Texte de Jan Hoet.
* Real Sex, Salzburger Kunstverein, [1993] ; Real Real, Wiener Secession, [1993] ; Real Aids, Grazer Kunstverein, [1993] ; Real Text, [17. November 1993, 18 Uhr, Wiener Secession] / [Hrsg. Arge Real ; Red. Christian Kravagna, Georg Schöllhammer]
Klagenfurt : Ritter, 1993 [Livre]
Biogr. Bibliogr.
* Roundabouts : traffic roundabouts as a context for art / Vlaamse Bouwmeester
Brussels : Mercatorfonds, 2007 [Livre]
Collection : Cahier/ Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. Vlams Bouwmeester
Notes biogr.
* 362.880 x Jef Geys : een multiepel / Walter van den Broeck
Amsterdam : Manteau, 1985 [Livre]
Cordialement,
Eurêkoi – Bpi (Bibliothèque publique d’information)
Laisser un commentaire
Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *